Snel schoenen drogen doe je zo!

Het is en blijft Nederland: we hebben helaas vaak te kampen met regenachtig en vochtig weer. Het is dan ook vaak niet te voorkomen dat je schoenen zo nu en dan nat worden. Denk aan een lekker rondje hardlopen, waarbij je ingehaald wordt door een lokale regenbui. Heel veel schoenen kunnen een regenbui prima verdragen, maar hoe droog je ze? In deze blog geven wij je advies voor het drogen van schoenen.

Haal de binnenzooltjes eruit en laat deze drogen

Wanneer je schoenen nat geworden zijn is het eerst slim om de binnenzooltjes eruit te halen. Deze kun je het best plat neerleggen en laten drogen op kamertemperatuur.

Stop oude kranten in de natte schoenen

Als je de binnenzooltjes eruit hebt gehaald, kun je de schoenen vullen met droge oude kranten. Als de schoenen ontzettend nat zijn, kun je om de zoveel tijd de kranten verversen voor droge exemplaren. Een krant werkt in dit geval hetzelfde als een spons: er wordt water opgenomen vanuit de schoenen wat het drogen kan versnellen.

Belangrijk: laat de schoenen drogen op kamertemperatuur

Het is belangrijk om de schoenen op kamertemperatuur te laten drogen. Hoewel de verwarming of een warme ruimte het drogen van natte schoenen kan versnellen, kan dit zorgen voor uitdroging van verschillende materialen.