De juiste sportschoenen kopen: 5 tips

De juiste sportschoenen kopen is belangrijk. Je dient te kijken naar verschillende factoren, waaronder de pasvorm en de buigbaarheid van de zool. In deze blog zetten wij van RH SPORT 5 tips op een rij voor het kopen van sportschoenen. Bekijk onze tips en ga op zoek naar de juiste sportschoenen!

Schoenen voor de juiste sport

Er zijn diverse schoenen voor heel veel verschillende sporten. Zo hebben we bij RH SPORT tennisschoenen, voetbalschoenen en zelfs fitnessschoenen. Daarbij zijn er ook nog vrijetijdsschoenen, ook wel sneakers genoemd. Het is belangrijk om schoenen te kopen die bij desbetreffende sport horen. Wil jij gaan fitnessen? Dan is dit op tennisschoenen niet aan te raden.

Laat je actuele voetmaat opmeten in de winkel

Het is altijd aan te raden om je voetmaat op te meten, voordat je schoenen koopt. Bij RH SPORT hebben we bijvoorbeeld een speciaal meetsysteem om jouw voeten op te kunnen meten. Ga altijd recht opstaan tijdens het passen van schoenen en vraag bij twijfel altijd de verkoper om de pasvorm te controleren.

Pas schoenen met de juiste sokken

Heb jij op het moment van passen andere sokken aan, dan je van plan bent om te gaan dragen tijdens het sporten? Dan is het slim om in de winkel te vragen naar goede passokken. Geitenwollen sokken tijdens het passen van tennisschoenen is niet slim: dit kan namelijk van invloed zijn op de pasvorm.

Win deskundig advies in van experts op het gebied van schoenen

Misschien wel de meest belangrijke tip: win altijd deskundig advies in van een schoenexpert. Het wordt helemaal mooi als deze ook verstand heeft van verschillende schoenen voor diverse sporten: op die manier ben je verzekerd van een passende schoen.

Loop of ren proef onder toezicht van de verkoper

Vaak kan een rondje lopen of proefrennen een goed beeld geven van hoe de schoenen zitten. Klemmen deze, voelen ze te klein of zitten ze simpelweg niet lekker? Geef dit aan bij de verkoper, die op zoek kan gaan naar de onderliggende redenen.