De toekomst van sportschoenen

toekomst van de sportschoenen

Bij RH Sport volgen we de sportschoenen ontwikkelingen op de voet. Naast dat we dagelijks in de weer zijn bij het selecteren van de beste schoenen voor verschillende sporten, vinden we het ook belangrijk om te kijken naar innovaties. Denk hierbij aan het materiaal, afwerkingen en mogelijke technologieën. In deze blog zetten we de toekomst van de sportschoenen centraal!

Licht, lichter lichtst!

Sportschoenen worden steeds lichter. Dit is een groot voordeel voor verschillende sporten, waaronder fitness, tennis en hardlopen. Met name op het gebied de zool wordt er steeds vaker ingeleverd op gewicht. Uiteraard wordt er bij dit soort ontwikkelingen geen verlies gedaan op de kwaliteit van de schoenen.

Duurzame materialen

Duurzaamheid is natuurlijk een wezenlijk onderdeel bij de productie van schoenen. Niet alleen de productie, ook het gebruik van materialen zien we steeds vaker veranderen naar duurzame alternatieven. Vorig jaar juli bracht Adidas middels een persbericht naar buiten dat zij ook voor steeds duurzamere materialen kiezen bij de productie van sportschoenen en sneakers.

Slimme toepassingen en koppelingen

Hoewel de ontwikkelingen hiervan nog in de kinderschoenen staan, zien we wel steeds vaker mogelijke koppelingen met sportieve gadgets. Zo is het al jaren bekend dat Nike middels een speciale chip te koppelen is met een app op een iPhone of Android toestel. Hiermee kun je je sportprestaties eenvoudig terugkijken en checken hoe je hebt gesport. Ook koppelingen met een smartwatch zijn steeds vaker te maken.

Steeds meer ‘uniekere’ op maat mogelijkheden

Bij Van Keeken Bodegraven richten we ons hier al geruime tijd op: op maat opties en mogelijkheden voor de perfecte pasvorm van schoenen. Waar voorheen enkel de lengtemaat van de schoenen te kiezen was, gaan we steeds meer richting uniekere oplossingen waarbij ook de breedte van de voet meegenomen wordt bij de pasvorm. Bij comfort schoenen is schoenenmerk Gijs hier een goed voorbeeld van.

Advies voor de juiste sportschoenen?

Ben jij benieuwd welke sportschoenen het beste voor je zijn? Kom dan gerust bij ons langs in de winkel in Bodegraven! We nemen vakkundig jouw pasmaat op en gaan samen op zoek naar de beste oplossing.